Permanente-Make-Up


Wat is Permanente Make-Up?

Permanente Make up is een behandeling waarbij d.m.v. kleine naaldjes pigment in de huid wordt ingebracht. Je kan in onze Salon terecht voor Cosmetische pigmentatie en vorm- en kleurcorrectie.

Voor wie is Permanente Make-Up geschikt?

Permanente Make up is geschikt voor elke man of vrouw die er verzorgd uit wil zien. Ook voor vrouwen die moeite hebben zichzelf op te maken of die allergisch zijn voor make up is de behandeling zeer geschikt.

DE BEHANDELING

Bij Permanente Make-Up worden eyeliners, wenkbrauwen of Full Lips (semi) permanent aangebracht. Tijdens sporten, wanneer je op vakantie uit het zwembad of de zee komt, als je ‘s morgens uit bed stapt, of loopt door weer en wind en zelfs wanneer je tijdens een hartelijke lachbui of een romantische film een traantje wegpinkt, je Permanente Make-Up blijft altijd op z’n plaats en loopt niet uit. Zelfs wanneer alle gewone make-up verwijderd is, is het gezicht nog niet ‘kaal’ want de aangebrachte accenten maken je gezicht sprekend.

Allereerst wordt er een intakeformulier ingevuld. De wenkbrauwen worden altijd eerst voorgetekend. Wanneer jij je goedkeuring geeft, starten we de behandeling.

Bij Esté Skin Care worden alle pigmentaties altijd in twee behandelingen aangebracht met een tussenpauze van 6 weken. Het mooiste resultaat wordt namelijk verkregen door laagje over laagje pigment aan te brengen. Hierdoor kan er veel meer nuance in kleur en intensiteit worden gelegd. (Indien nodig kan er een derde behandeling als service gegeven worden)

Na de eerste behandeling is de kleur iets donkerder dan gewenst. De opperhuid zuigt zich namelijk ook vol met pigment, maar deze laag schilfert regelmatig af. Je ziet dan ook, 3-4 dagen na de behandeling, wat er gebeurt: de pigmentatie wordt lichter. Bij de volgende behandeling worden vorm en kleur bijgewerkt en accenten gelegd qua intensiteit.

Na de behandeling krijg je een nabehandelingsformulier mee, waarin staat vermeld hoe de behandelde huid verzorgd moet worden de dagen ná de behandeling. Je dient de behandelde huid 5 dagen droog te laten, dus geen water, niet zwemmen, sauna enzovoort.

De behandeling wordt over het algemeen als `goed te doen` ervaren.  

Heb je vragen of wil je weten of een behandeling geschikt is voor jou? Neem dan gerust contact op. Ik geef je graag persoonlijk advies tijdens een intake gesprek.

GGD-vergunning

Sinds 1 juni 2007 mag PMU (Permanent Make-Up) uitsluitend worden aangebracht door salons met GGD-vergunning (www.veiligpmu.nl). Esté Skin Care beschikt over deze vergunning. Wij werken volgens strenge richtlijnen op het gebied van hygiëne, veiligheid, nazorg en voorlichting bij alle behandelingen die wij uitvoeren. 

NSGP en ANBOS

Esté Skin Care is aangesloten bij de NSGP (Nederlandse Stichting voor Geregistreerde PMU-Specialisten). De NSGP is opgericht om de consument te helpen bij het vinden van een gediplomeerde PMU-specialiste. Ook zijn wij aangesloten bij onze Branchevereniging de ANBOS en hebben wij ook hier onze diplomering behaald.

Gallerij

Klik op de foto om de galerij te bekijken.

Wenkbrauwen

Wenkbrauwen vormen voor een groot gedeelte uw uitstraling. Heb je smalle of dunne wenkbrauwen? Of mis je wellicht een stukje, dan is Permanente Make up ideaal voor jou. Met Permanente Make up kunnen je wenkbrauwen prachtig gecorrigeerd worden. Bij Esté Skin Care wordt gewerkt met de haartjes-, schaduw-, en ombrétechniek voor mooie, natuurlijke wenkbrauwen.

Klik op de foto om de galerij te bekijken.


Lippen

Wil je mooie, vollere lippen of meer symmetrie? Dan is PMU dé oplossing! Een behandeling PMU lippen zorgt voor verzorgde lippen zonder ze continu bij te hoeven werken met een lippenstift of lippotlood. PMU blijft namelijk altijd zitten en geeft een frisse, levendige kleur aan jouw lippen waardoor jouw hele gezicht gelijk gezonder oogt en straalt!

Klik op de foto om de galerij te bekijken.

Eyeliner

Wil je een mooie natuurlijke oogopslag, of een wat meer dramatische look? Dan is een eyeliner ideaal voor jou. Er zijn verschillende mogelijkheden om een mooie eyeliner te creëren.

Veel gestelde vragen

Omdat er in de lederhuid gewerkt wordt, is het verstandig minimaal 6 weken te wachten voor de volgende behandeling gedaan wordt. De huid is dan voldoende hersteld.

Permanente Make-up blijft 1-3 jaar mooi, afhankelijk van de kleur, plaats en leeftijd. je kan het beste een nabehandeling nemen als de kleur dermate vervaagt, dat je wil gaan bijtekenen. Meestal volstaat dan een nabehandeling.

Na het aanbrengen van wenkbrauwen adviseer ik het gebruik van een Sunblock. Deze crème beschermd de huid tegen het blekende effect van dag- en zonlicht.

Indien je Permanente Make-up hebt die niet naar je zin is, of veel te donker is uitgevallen, is er veel mogelijk met kleurcorrecties. Echter, er zijn gevallen waarbij het pigment zal moeten worden verwijderd met laser.

Elke huid is anders en reageert anders op het pigment. Door de natuurlijke cel vernieuwing van de huid zal de kleur verzachten waardoor deze tot 50%, op lippen zelfs 70% lichter kan uitvallen. Maar dit verschilt per persoon. De een heeft veel afstoot van het pigment, de ander haast niet. Bij een op duizend personen, pakt of fixeert permanent make-up zelfs helemaal niet. Het soort huid, medicijn gebruik en roken kunnen hierop van invloed zijn. Ook als de huid bloed tijdens de behandeling kan dit ervoor zorgen dat het pigment zich niet goed kan hechten in de huid. Een vette huid en/of grove poriën zorgen ervoor dat het pigment minder goed pakt. Ook een dunnere huid is minder geschikt. Mensen die een sterk immuunsysteem hebben, zullen pigmenten vlugger afstoten en sneller laten vervagen. Bij een heel donkere huid zal de permanente make up minder goed zichtbaar zijn.

Een Informed Consent is een lijstje met vragen die wordt voorgelegd voordat je met een permanente make-up behandeling begint. De vragen hebben vooral met je gezondheid te maken. Met je antwoorden kunnen de juiste keuzes gemaakt worden die de behandeling voor jou zo voorspoedig mogelijk laten verlopen.

Meestal niet, soms een beetje. De behandeling wordt over het algemeen als “goed te doen” ervaren.

Ja dit kan. Ik zal eerst kijken (bv in een intake) hoe de pigmentatie eruit ziet. Naar aanleiding hiervan bespreken we de mogelijkheden.

Heb je vragen of wil je weten of een behandeling geschikt is voor jou?

Neem dan gerust contact op. Ik geef je graag persoonlijk advies tijdens een intake gesprek.

Bekijk hier de prijslijst