Laser ontharen

Este Skin Care
DEFINITIEVE ONTHARING D.M.V. LASER

Voor veel mensen is ongewenste haargroei een groot probleem. Waar de haartjes goed zichtbaar zijn, zoals in het gezicht, op armen en op de benen, is definitieve laserontharing dé oplossing voor je ongewenste haargroei. Het werkt snel en is zeer effectief. Met slechts een aantal behandelingen ben je op een veilige, verantwoorde en (bijna) pijnloze manier verlost van ongewenste haargroei.

In tegenstelling tot het licht dat gebruikt wordt bij IPL- behandelingen heeft laserlicht één golflengte, waardoor met een hoger vermogen ook de dieper gelegen haarwortels bereikt kunnen worden. De belangrijkste kenmerken van laserlicht zijn de unieke golflengte van het licht en de concentratie van de energie.

De laser die door ons gebruikt wordt voor definitief ontharen heeft een lichtsoort die geabsorbeerd wordt door het pigment dat zich onder in het haarzakje bevindt. Er treedt een selectieve verhitting op van de diep in de huid gelegen haarfollikels. In slechts een fractie van een seconde geeft de Diode laser zijn energie af. De korte energieafgifte is net lang genoeg om het haarzakje te vernietigen en kort genoeg om de omliggende huidstructuren en de opperhuid te ontzien. Door een uniek koelsysteem in de behandelkop van de Diode laser wordt de huid extra beschermd tijdens het vrijkomen van de Diode laserenergie.

Doordat de haren zich in drie verschillende groeifases bevinden, kun je niet alle haarzakjes in één behandeling permanent vernietigen. Alleen de haren die zich op dat moment in de eerste groeifase bevinden, worden doelbewust vernietigd.

Voor een optimaal resultaat zijn er 6 tot 10 behandelingen nodig. Het effect zie je na ongeveer 2 à 4 weken, dan begint een deel van de behandelde haren los te laten en ontstaan er onbehaarde plekken. Je ziet dan wat kale plekken. Je weet dan dat de kuur bij je aanslaat en het zeker zin heeft om door te gaan.

Het is noodzakelijk 4 tot 6 weken voor de behandeling en tijdens de kuur niet te zonnen en/of zonnebanken. Bij onvermijdelijke blootstelling aan zonnestralen adviseren wij gebruik te maken van een zonnebrandcrème met beschermingsfactor hoger dan SPF 30.
Verder is het verstandig om gedurende twee weken voor tot een week na de behandeling geen gebruik te maken van zelfbruiners omdat hier een stof inzit die een reactie met licht aangaat.

Helaas komt het maar weinig voor, dat we de haargroei 100% kunnen reduceren. Er zullen altijd nog enkele haren achterblijven. Maar dit zijn dan vaak de hele dunne haren die het laserlicht niet meer goed kunnen absorberen, (dons). Daarnaast kunnen er onder invloed van hormonen ‘slapende’ haarzakjes geactiveerd worden, waardoor er nieuwe haren kunnen ontstaan. Deze nieuwe haren kunnen vervolgens gewoon weer met laser verwijderd worden. Denk hierbij aan zwangerschap, menopauze, gebruik van medicatie.

Minstens 4 à 6 weken voor de behandeling mag je niet epileren of harsen, want ter geleiding van de effectieve warmte naar binnen toe zijn de haartjes nodig. Tijdens de behandeling mag je ook niet meer epileren of harsen. Scheren mag wel. 48 uur voor de behandeling dien je het te behandelen gebied te scheren. Je doet dit bij voorkeur met een wegwerpscheermesje. Gebruik geen scheermesjes of scheersystemen die het haartje eerst een stukje uit de huid trekken, omdat het haartje daarna terug zakt in de huid. Hierdoor kan het niet als geleiding dienen voor het licht om te worden onthaard. Als je ongeschoren naar de behandeling komt zijn we veel tijd kwijt met scheren. Te zijner tijd krijg je scheerinstructies.
Alleen de eerste keer kom je ongeschoren, zodat wij het te behandelen gebied goed kunnen beoordelen en ook een foto kunnen maken. Dit is om het resultaat van de behandeling goed te kunnen vergelijken. Ingegroeide haren kunnen heel goed permanent verwijderd worden door middel van laser, waardoor de huid enorm verbetert en ontstekingen verdwijnen. De behandelmethode door middel van de Diode laser is speciaal ontwikkeld voor alle huidtypen, dus ook voor de donkere huid! Echter wordt er bij een (zeer) donkere huid eerst getest met een milde instelling op een onopvallende plaats op het lichaam, bijvoorbeeld onder de oksels. Als de huid er goed tegen blijkt te kunnen, kunnen we een tweede test doen met een hogere instelling. Het te testen lichaamsdeel wordt van tevoren geschoren.
EEN LASERBEHANDELING WORDT AFGERADEN WANNEER JE:

* Zwanger bent
* Aan epilepsie lijdt
* Koorts of een infectie hebt

* Medicijnen gebruikt die je huid lichtgevoelig maken
* Ontstekingsremmers slikt
* Een pacemaker hebt

Wij behandelen vanaf 18 jaar en ouder. Tot de leeftijd van 18 is het lichaam nog onder invloed van hormonale veranderingen die het laser resultaat kunnen beïnvloeden

 

DEFINITIEVE ONTHARING DMV LASER