Acné Gezichtsbehandeling

Este Skin Care
WAT IS ACNE?

Acne is de medische term voor jeugdpuistjes en is een van de meest voorkomende huid aandoening bij de mens. Bijna iedereen krijgt in zijn tienerjaren in meer of mindere mate last van acne. Er zijn zelfs mensen die op latere leeftijd nog steeds last van “jeugdpuistjes” hebben. Bij de één zijn het enkel puistjes, bij de ander is het een ernstigere vorm van Acne. 

Acné ontstaat onder andere doordat dode huidcellen de ingang van huidporiën blokkeren. Hierdoor hoopt de talg zich in de poriën op, samen met bacteriën en vetzuren. Als de porie scheurt, ontstaat er een ontsteking in de omliggende huid. Met behulp van peelings worden de dode en losse huidcellen verwijderd, zodat de poriën weer vrij zijn om de talg af te voeren.

Vooral om psychologische redenen en om complicaties te vermijden zoals littekens is het van belang om snel in te grijpen bij acne. 

Acne is een ontstekingsziekte van de talgklieren van de huid. Bij het ontstaan van de ontsteking spelen verschillende factoren een rol, hierbij kan men dan onder andere denken aan een verhoogde talgproductie, een verstopte en nauwe uitvoergang, de invloed van bacteriën in de talgklieren en de invloed van de mannelijke hormonen androgeen. Naast deze oorzaken zijn er nog uitwendige oorzaken die een rol kunnen spelen bij het ontstaan of verergeren van acne. 

Als de huid regelmatig behandeld wordt, zullen mee-eters en talg ophopingen minder snel ontstaan, bovendien wordt de huidvernieuwing ook gestimuleerd. 

Is deze behandeling geschikt voor mij?

Acne herken je aan puistjes en mee-eters. Soms ontstaan erg grote, rode, pijnlijke ontstekingen. Ook vaak tijdens de puberteit en de menopauze door de hormoonveranderingen. Om nog meer schade te voorkomen, is het belangrijk om op tijd en systematisch in te grijpen. Als je deze problemen hebt kun je een Acne gezichtsbehandeling bij ons in plannen. 

Voor
Na 4 behandelingen
Na de behandeling

Om het behaalde resultaat in de salon te behouden, is het belangrijk om de geadviseerde huidverzorgingsproducten thuis te gebruiken.

Als je erg last hebt van ontstekingen is het geadviseerd om tussen de 2-4 weken bij ons terug te komen, en is het minder erg maar heb je wel last van veel puistjes en mee-eters om de 4-6 weken. 

Afhankelijk van het type acne en de toestand van de huid, zullen wij in overleg met jou een behandelplan maken en de keuze voor een merk maken. Mbt acne werken wij met Skeyndor of Cosmedix. Dit geldt zowel voor de behandeling als voor de producten thuis.

Voor de hele jeugdigen werken wij met de producten van Annemarie Borlind

Handig om te weten: wanneer je aanvullend verzekerd bent, is er vaak een vergoedingsbedrag beschikbaar voor acnebehandelingen! Het verschilt per zorgverzekeraar of je een verwijsbrief van de huisarts nodig heeft.